Konferencje, warsztaty i pokazy specjalistyczne, czyli najważniejsze branżowe tematy na Agro Days 2017

Jaka przyszłość czeka drobiarstwo w Polsce i na świecie? Czy żywienie precyzyjne jest kluczem do wydajności mlecznej? Jak zwiększyć produkcyjność loch i co jest warunkiem sukcesu w hodowli prosiąt? O tych i innych tematach będę rozmawiać hodowcy i eksperci z branży już 14 i 15 października.

W ramach Agro Days odbędą się  spotkania z ekspertami i praktykami, warsztaty, ścieżka edukacyjna oraz wyjątkowa inscenizacja pt. "Daj krowie w żłobie, ona da i Tobie" – przedstawiająca współpracę hodowcy i krów. Dla wygody odwiedzających, organizator podzielił przestrzeń targową na trzy sektory tematyczne: bydło, trzoda i drób oraz 3 strefy: pokazową, konferencyjną oraz konsultacyjną.

Agro Days to dwa dni obfitujące w bogaty program merytoryczny, pełen warsztatów, specjalistycznych pokazów i konferencji dla hodowców bydła, drobiu i trzody chlewnej. To liczne rozmowy biznesowe i dostęp do kompleksowej oferty największych firm z branży hodowlanej. To dni dedykowane hodowcom, którzy chcą rozwijać swoje gospodarstwa - poznać nowości na rynku i dowiedzieć się więcej o interesujących rozwiązaniach, które pomogą w poprawie wydajności produkcyjnej, a także dla tych, którzy chcą spotkać się i porozmawiać z innymi hodowcami i branżowymi ekspertami. Podczas Agro Days każdy znajdzie coś dla siebie – mówi Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus.

Agro Days. Dni Hodowcy 2017 to pierwsza tego typu impreza w Polsce, która pozwoli hodowcom poznać najnowsze rozwiązania produkcji zwierzęcej na europejskim rynku. Podczas wydarzenia przedstawimy nasze produkty, usługi oraz wiedzę na temat produkcji trzody chlewnej. W części konferencyjnej pokażemy jak wyglądają tendencje europejskie i światowe w produkcji trzody. Zdecydowaliśmy się na zostanie partnerem Agro Days, gdyż w przedsięwzięciu tym uczestniczą najlepsze i największe firmy na polskim rynku. Serdecznie zapraszamy – mówi Krzysztof Bumbul, członek zarządu Venneker Polska.

Jakie tematy poruszone będą podczas Agro Days. Dni Hodowcy 2017?

W ramach sektora drobiowego będzie okazja porozmawiać m.in. o:

  • przyszłości drobiarstwa w Polsce i na świecie,
  • konkurencyjności mięsa drobiowego w kraju i za granicą,
  • modelach integracji zwierzęcej i związanych z nimi szansami i zagrożeniami,
  • bezpieczeństwie łańcucha dostaw w kontekście produkcji pasz,
  • produkcji drobiu bez antybiotyku,
  • roli partnerów w łańcuchu produkcyjnym
  • innowacjach w zarządzaniu fermą, genetyce, żywieniu i wstawieniach.

Hodowcy bydła nie mogą pominąć paneli poświęconych m.in.:

  • ekonomice produkcji mleka,
  • kontroli mastitis,
  • technologii XXI wieku w genetyce seksowanej,
  • higienie w kontekście ograniczenia antybiotyków,
  • żywieniu precyzyjnemu
  • higienie i profilaktyce chorób,
  • intensywnemu rozrodowi i odchowowi młodzieży,
  • systemach zarządzania stadem i robotami udojowymi
  • nowoczesnej oborze.

Wszyscy, którzy zajmują się hodowlą trzody chlewnej powinni wybrać się na konferencje i warsztaty dotyczące takich tematów jak:

  • genetyka,
  • inwestycja – jak sobie z nią poradzić i nie utknąć w gąszczu skomplikowanych procedur,
  • wypracowanie standardu warunkiem sukcesu producenta prosiąt,
  • zwiększenie produkcyjności loch,
  • płynne żywienie,
  • sytuacja ekonomiczna na rynku trzody chlewnej,
  • dokarmianie prosiąt.

Dokładny program Agro Days. Dni Hodowcy 2017 jest dostępny na stronie wydarzenia: www.agrodays.pl/dla-odwiedzajacych/program-wystawy

O Agro Days:

Agro Days. Dni Hodowcy odbędą się 14 i 15 października w Centrum Targowo-Konferencyjnym MT Polska w Warszawie. Organizatorem spotkania jest firma De Heus - wiodący producent pasz dla bydła, drobiu i trzody chlewnej. Podczas pierwszej edycji wydarzenia swoją ofertę zaprezentuje ponad 65 firm branży hodowlanej. Podczas dwudniowego spotkania odwiedzający mogą liczyć na wiele ciekawych paneli dyskusyjnych, bogaty program warsztatów i pokazów specjalistycznych i moc innych atrakcji. Wydarzenie rozpocznie się od konferencji „Made in Poland – jak wykreować modę na polskie produkty? Szanse i perspektywy polskiej żywności”. Aby zgłosić swój udział w wydarzeniu należy zarejestrować się na stronie www.agrodays.pl

De Heus - ekspert w żywieniu zwierząt i lider w dostarczaniu rozwiązań żywieniowych na polskim rynku paszowym.

Firma De Heus działa w ponad 50 krajach na całym świecie, wspierając osiągnięcia swoich klientów: producentów żywca, mleka, jaj i ryb. Nieustannie, wspólnie z klientami, firma wzmacnia wydajność i rozwój technologiczny, wykorzystując swoją bogatą wiedzę o żywieniu i hodowli zwierząt.

Na polskim rynku paszowym De Heus obecny jest od ponad 25 lat. Produkuje mieszanki paszowe pełnoporcjowe, mieszanki uzupełniające (koncentraty), a także mieszanki mineralno-witaminowe (premiksy) i preparaty mlekozastępcze.

Posiada szeroką ofertę rozwiązań żywieniowych dla hodowców drobiu, bydła i trzody chlewnej. Roz­wiązania te cechują się wysoką jakością oraz optymalnym zbilansowaniem recepturowym. W skład produktów wchodzą jedynie surowce najwyższej jakości. Dodatkowo, kontrola komponentów pasz i wymagające procedury produkcyjne sprawiają, że produkty są bezpieczne i zdrowe dla zwierząt i ludzi.

Znakami rozpoznawczymi firmy są profesjonalne doradztwo żywieniowo-techniczne oraz specjalistyczne programy żywieniowe „szyte na miarę” potrzeb klientów. De Heus oferuje również doradztwo w budowie obiektów inwentarskich, realizowane przez profesjonalistów z działu Agra-Matic.

  • Karolina Pietrzko
  • Specjalista ds. marketingu - PR i komunikacja
  • kpietrzko@deheus.com
  • +48 602 319 100
  • De Heus Sp. z o. o.